Archive for July, 2009

Kelantan & LOMO

Posted in Travel on July 31, 2009 by sitinurgagah All Rights Reserved.© All photos and content of this website Copyright 2006-2011 All images and photographs are property of Siti Nur Gagah

CNV000037CNV000038CNV000035LOMO
CNV000039
—————————————————————————————————-

travelSekarang Aku Tengah Bersiap siap Nak Menuju ke Kelantan.Tiket Tren & Flight Dah Ade Kat Celah Kaki Kawan Aku. Doakan Perjalanan Kami…
Aku takde masa nak upload gamba kelantan..sibukk hikhik

Advertisements

Mabul, Sabah

Posted in Travel on July 20, 2009 by sitinurgagah All Rights Reserved.© All photos and content of this website Copyright 2006-2011 All images and photographs are property of Siti Nur Gagah

2Aku pergi sabah bukan suka suka. ade mission aku buat sebenarnye..dan xperlu lah aku kecoh kecoh ape mission aku tuh..5hari aku kat sana..macam macam benda baru aku belajar.. macam macam!! hihi.. mood duduk pulau memang mcm hampehh sikit sebenarnya 3
Maksud mood lain tuh. ialah,kita selalu rasa kita ‘diabaikan’ ditinggalkan’ mcm mcm benda negative!seyes..bayangkan lah,aku xtau ape terjadi dekat aku..memang aku rasa itu bukan aku..org lain pon nampak, dan kalau serius buleh betumbukla dengan satu sama lain. so mental kene kuat!memang betul brother jep kata, org org yg xbiiasa ni..kalau duduk pulau lama lama “leh betumbuk” bergaduh segale bagai..DSC01682
dalam trip photography mabul seramai 15 orang ni.aku memang gila enjoy..sesetengah memang aku dah kenal lama.ade beberape orang je aku xberape nak kenal..tp semuanya sporting gilak..semua best ..dan smpai skrg..aku harap kitorg leh keep in touch samer samer ..itu harapan aku.
z
Dalam otak aku.aku nak pergi perkampungan bajau.itu niat aku mule mulee sebab aku g mabul.aku nak tenguk kehidupan dorg. nak rasa betul ke ade lagi orang mcm ni.. dan betul !! bila aku jmpe dorg.aku happy.. aku seronok tengok dorg.. seronok tengok gelagat masing-masing.perasaan tu mcm xboleh diungkap pulak..aku xpernah geli pada sesiape.xpernah!!dorg dorg ni buat aku sayang dorg adelah.nak je bawak balik kl salah sorg..haih..kan best kalau boleh. ekkeke
mabul bah
Bila aku kat sini.banyak benda aku belajar.. belajar jangan sombong!! jangan belagak!! jangan pikir KAU INGAT KAU BAGUS sangat!!! jangan nak menyalahkan org lain!! dengki !! sebelom aku nampak kehidupan perkampungan bajau ni. aku selalu negetif!! dan skrg.. aku kene bersyukur sangat sangat dengan rezeki yang ada. dan smpai skrg baru aku paham. rezeki tuh datang dari allah s.w.t bukan manusia .. hee
DSC02101
DSC02068
Jiwa aku memang sensitif kadang kadang,aku boleh menangis bila bila masa saje kalau benda tuh buat aku tesentuh.aku x ego. aku xsuke ego tuh memakan diri aku. aku nak menjadi seseorang yg tenang.. seseorang yang xperlu ego untuk menunjukkan kasih sayang..
DSC01751DSC02064
Cuba untuk menyanyangi orang lain adelah sifat aku dari dulu smpai skrg..aku xsuke nak mencari musuh.salah faham?aku xsuke biilaa ada salah faham, mcm mule mule ade sebelom aku nak pergi sabah. dorang citer pasal pekampungan org bajau ni. mcm mcm.. smpi aku pon naik takut.tp aku xikut sangat kata kata dorang.dan kenape perlu buat citer bukan bukan untuk dapatkan cerita yg sedap?kenape?
DSC02244
photobyjaggatSnorkling kat mabul memang terbaik !! bayangkan lah baru snorkling.belom dive lagik.. so bajet untuk kali ni snorkling je.snorkling tuh pon dh memadai.tp Ombak Jangan Cakap la kan.Sampai tertanggal tanggal la fine aku disebabkan ombak besar cam haram ape ntah.ikan besar besar lalu depan mate,ikan todak,mcm mcm lagik.aku pon dh lupe..snorkling paling best dekat KAPALAI kot.bagai aku la.sebab kat situ coral,ikan banyak.jernih plakk tuh.kalau korg nak g sabah nak snorkling.aku cadangkan kat kapalai..
DSC01834DSC01902
Aku mcm Nak Pergi Lagi kat sini . Tapi tuhla. Bajet besar , Tunggu aku ade duit lebih.rezeki lebih. aku pergi..Korang macam mana pulak?Tapi aku puas hati dapat sampai kat sini. puas untuk aku tahun ni. mana la tahu tahun depan aku dapat pergi tempat lagi best, tepat lagi buat aku tesentuh? insya allah.. Aku pernah dapat kata kata makian dari pada beberape orang yang agak mementingkan diri. “kau xpayah harap la nak pergi jalan mane mane, duit pon xdee!! janganla ko nak harap kan aku.kirim salam!!” lebih kurang tuh word sial dia. smpai skrg akuu pegang. dan sampai skrg jugak aku pergi mana mana.xkecoh2 kat dia.. sebab aku tahu. mulut busuk mcm tuh , dorang xkan senang dengan aku. kan? heh..
13

Congrats Cik Mun for engagement

Posted in wedding ,portraits on July 13, 2009 by sitinurgagah All Rights Reserved.© All photos and content of this website Copyright 2006-2011 All images and photographs are property of Siti Nur Gagah

edit92minggu sebelom  mereka ini betunang .aku selalu lepak dengan mereka..senang citer lepas balik pehentian.aku tibe tibe secare xlangsung rapat dengan cik mun ni.. dan sekarang aku kawan cik mun , bukan kawan ally ramly hikhik..time kerje kami kerje..time berjimba kami bejimba.. apehal? kalau aku kuar dengan mereka ade gua kacau idup luu ke ?? muehe..
edit00Sesampai je aku kat perak ,rumah cik mun ni.terus aku check in umah kawan dorang,dan skrg kawan kawan dorang kawan kawan aku.dan mcm biase.. nama aku kat sane still lagi GAGAH..belom lagi dicemari dengan nama nama yg sopan.ohh ya aku dah dapat mak ayah angkat lagi kat perakk tuh. ade lagi beberape negeri lagi jee cukop la mak mak bapak bapak angkat aku dalam malaysia ni. sabah/sarawak? ohhh mungkin..
dAde kisah lucu disebalikk gamba gamba yg aku tangkap ni..tuh cakap, bila kite shoot dalam keadaan kite seronok,happy semuanya menjadii..menjadi untukk aku yg jarang jarang nak shoot untuk wedding ataupon engagament..ade 3 orang yang bawak camera time majlis ni.so memang flash tak pernah tak menyala..  haa blasahhh saje la labu.haha
edit4Bukan penunang je yg penat begamba.kawan kawan penunang turut serta dalam shoot kali ni(aku xshoot sebab aku pon kene masuk gak dalam group foto happy friend ni,hehe..) sampai time sesi begamba lompat lompat katak.seluar encik tunang kepada cik tunang ni.koyakkkk dicelah kangkang. wakakkaa wakakaa.mungukkla ko nihh.ape ape pon.thanks pada korang.even penattt,letihh dengan majlis ni.korang still lagi bagi kejasama..
o
“gagahh datangg..dengan lenggang lenggok nyaa~” haha!

Dah lama Nak Buat

Posted in Travel on July 9, 2009 by sitinurgagah All Rights Reserved.© All photos and content of this website Copyright 2006-2011 All images and photographs are property of Siti Nur Gagah

gagah suke dengan semangat kawan kawan aku ni. bab nak outing.. laju je.segale gale nye mungkin! redahh hujan batu,panas dan sebagainya.bagila pada mereka! semangat korang tuhhh penting weh.. bukan gamba yg nak diambil lepas tuh. hehe
Untitled-12kali aku pergi tempat ni.mule mule sesat.. mcm haremmm! tapi disebabkan semangat kawan kawan aku ni la. aku sedaya upaya untuk pergi kalai ke dua ni. walaupon aku kene bangun pagikkkk..dan aku nak bgtahu korag yg pagi tuh aku memang lupee nak gosok gigi.. ampunn! miahaha..
gagahpenatDan akhirnya.gamba yg diidam idam kan.tertunaii jugakk..memang tempat ni mcm cantik sikit untuk aku.lembu africa pon aada.rasa mcm dekat new zealand.lepak setengah jam.macam macam idea muncul kat kepale otakk aku yg sengett ni. dan balikk balik rumah.terus bukak buku dan catat ape yg patut !!  ohh yeahh..thanks a lot kawan kawan.
tyBand menari dalam rumput

perhentian island

Posted in Travel on July 1, 2009 by sitinurgagah All Rights Reserved.© All photos and content of this website Copyright 2006-2011 All images and photographs are property of Siti Nur Gagah

ty
segale gala nya memang kelam kabut sebelom aku gerak ke pehentian.tiada dalam plan mode aku.tiade juge dalam calender aku.memang tak dirancang.. Maaf kawan kawan aku tiade niat untuk pergi meninggalkan korang selama seminggu ni miaha.

Aku bukan saje meninggalkan keje keje di opis.malah keje keje diLUAR pon aku tinggalkan.terlalu banyak.komitmen aku bukan saje kat opis! kat luar lagi banyak wo! so selama aku seminggu dipehentian. aku cukop happy! thanks semua nya..
DSC00668
Tapi aku suke time singgah makan tengah tengah malam minum minum kat tepi jalan.2kali aku merasai pengalaman macam tuh.time pergi ngan balik.taktahu la.aku suke moments tuh.feel dia lain.. aku xdapat nak tulis sebab aku cepat lupe.pastu aku lupe gak nak tulis kat diary buku aku.haih!selalunya aku tulis..

sitinurgagah

sampai sampai sana je.ingatkan boleh relax2 usha mate kat tepi pantai tuh kan.sekali kene bukak buku pulak . aku part ni memang lemahh memangg xminat laa jugak hakhak tapi point utama ke sane memang untuk scuba! nak xnak kene jugak tempuhh , mcm mcm halangan aku tempuh time kat sane. perhh penat xpayah cakapla. maseeh la pada bos aku.sentiase bagi semangat kat aku . degil aku nih !! hehe

register
Fuh! nak masuk laut memang benda yang mendebarkan untuk aku.aku gabra! aku bab bab laut aku xleh blahh.kalau suh main roller coster,space shot,benda benda lompat2 ni memang aku suke. Gabra gabra pon aku tetap excited nak masuk dalam laut! aku selalu terbayang. ade hantu dalam laut,citer2 omputih. THE SHIP agaknye.miahahha selamber ade orang tuh diving sebelah dia ade mayat idup tengah berenang ngan dia ? mcm bangang.memang nak kene tendang la sape yg buat citer seram tuh.
o
jeng jeng jeng!aku suke duduk kat pulau.masa aku sekolah menengah.aku selalu berangan.aku nak duduk pulau.pulau yang bebas dari asap kete.yang boleh menenangkan aku.tapi kalau duduk lame lame leh lebam2 badan aku asyik kene gigit nyamuk.nyamuk pulak besar cam lalat.haihhhh.Time aku kat pehentian tuh kitorang check in kat D’lagoon! korang lepak laa sane.walaupon tempat tuh mcm sunyi yang sebenarnye sangat la happening bila tengah malam.makanan pon sedap! sangat sedap.aku suke tempat tempat macam tuh .masih terbayang bayang nasi goreng daging merah dorang..
baru jumpee
hikhik! snorkling pon best.tapi scuba lagikkk best!! dulu masa aku kecik aku selalu xdapat nak snorkeling sebabtime turn aku je.mesti mask tak cukop.abang abang pulak xnak mengalah.so aku selalu je tunggu atas bot tenguk dorang snorkling.tenguk ikan lalu sebelah dorang.aku nak sangat.. tapi skrg! aku boleh bebangga.haha.. aku boleh bebangga dengan dorang.aku pernah diving,snorkling tanpa pakai jaket..walaupon still takut takut lagi.tapi sekurang kurang nye aku mampu buat.. kan?
snorkling
Time aku kat pulau.banyak gile new message yang aku terima.dan semesti nya bukan dari teman lelaki .heh.
memang aku pergi tanpa bagitahu sape sape.yg aku rasa aku telah bagi janji janji kosong pada kawan kawan,sahabat serta skandel?! ohh maafkan aku korang .aku takdee niat.. dan semeestinye aku selalu mungkir janji. brengseetttt kau gagah!! “kata sabahat kepada rakannye” dan aku ade sesuatu untuk korang..hehe
9
Dan aku nak bgitahu korang.aku ni bukanlah pandai.bagus sangat berenang.diving pon.cume ape yg aku harus bangga kan dalam idup aku , aku kene lakukan.untuk puas kan hati aku.walaupon lagi 2,3 empat tahun sekali pon aku maybe x dive (maybe).aku tetap bangga dengan pecapaian aku memiliki lesen scuba!!
DSC01050
gamba best
Mesti pelik.gamba aku je banyak.gamba ikan nye xde.hehe relax relax.mule mule bagi tuan punye blogger poyo dulu.miahaha,bukan senang nak dapat gamba gamba daam air mcm ni.kalau pergi lagi pon belom tentu dapat begambar dalam air lagikk. kan??ni ade gamba nemo.paling best sekali punyee gamba kot.hehe
thanks apiz d’lagoon
nemoDSC01043