perhentian island


ty
segale gala nya memang kelam kabut sebelom aku gerak ke pehentian.tiada dalam plan mode aku.tiade juge dalam calender aku.memang tak dirancang.. Maaf kawan kawan aku tiade niat untuk pergi meninggalkan korang selama seminggu ni miaha.

Aku bukan saje meninggalkan keje keje di opis.malah keje keje diLUAR pon aku tinggalkan.terlalu banyak.komitmen aku bukan saje kat opis! kat luar lagi banyak wo! so selama aku seminggu dipehentian. aku cukop happy! thanks semua nya..
DSC00668
Tapi aku suke time singgah makan tengah tengah malam minum minum kat tepi jalan.2kali aku merasai pengalaman macam tuh.time pergi ngan balik.taktahu la.aku suke moments tuh.feel dia lain.. aku xdapat nak tulis sebab aku cepat lupe.pastu aku lupe gak nak tulis kat diary buku aku.haih!selalunya aku tulis..

sitinurgagah

sampai sampai sana je.ingatkan boleh relax2 usha mate kat tepi pantai tuh kan.sekali kene bukak buku pulak . aku part ni memang lemahh memangg xminat laa jugak hakhak tapi point utama ke sane memang untuk scuba! nak xnak kene jugak tempuhh , mcm mcm halangan aku tempuh time kat sane. perhh penat xpayah cakapla. maseeh la pada bos aku.sentiase bagi semangat kat aku . degil aku nih !! hehe

register
Fuh! nak masuk laut memang benda yang mendebarkan untuk aku.aku gabra! aku bab bab laut aku xleh blahh.kalau suh main roller coster,space shot,benda benda lompat2 ni memang aku suke. Gabra gabra pon aku tetap excited nak masuk dalam laut! aku selalu terbayang. ade hantu dalam laut,citer2 omputih. THE SHIP agaknye.miahahha selamber ade orang tuh diving sebelah dia ade mayat idup tengah berenang ngan dia ? mcm bangang.memang nak kene tendang la sape yg buat citer seram tuh.
o
jeng jeng jeng!aku suke duduk kat pulau.masa aku sekolah menengah.aku selalu berangan.aku nak duduk pulau.pulau yang bebas dari asap kete.yang boleh menenangkan aku.tapi kalau duduk lame lame leh lebam2 badan aku asyik kene gigit nyamuk.nyamuk pulak besar cam lalat.haihhhh.Time aku kat pehentian tuh kitorang check in kat D’lagoon! korang lepak laa sane.walaupon tempat tuh mcm sunyi yang sebenarnye sangat la happening bila tengah malam.makanan pon sedap! sangat sedap.aku suke tempat tempat macam tuh .masih terbayang bayang nasi goreng daging merah dorang..
baru jumpee
hikhik! snorkling pon best.tapi scuba lagikkk best!! dulu masa aku kecik aku selalu xdapat nak snorkeling sebabtime turn aku je.mesti mask tak cukop.abang abang pulak xnak mengalah.so aku selalu je tunggu atas bot tenguk dorang snorkling.tenguk ikan lalu sebelah dorang.aku nak sangat.. tapi skrg! aku boleh bebangga.haha.. aku boleh bebangga dengan dorang.aku pernah diving,snorkling tanpa pakai jaket..walaupon still takut takut lagi.tapi sekurang kurang nye aku mampu buat.. kan?
snorkling
Time aku kat pulau.banyak gile new message yang aku terima.dan semesti nya bukan dari teman lelaki .heh.
memang aku pergi tanpa bagitahu sape sape.yg aku rasa aku telah bagi janji janji kosong pada kawan kawan,sahabat serta skandel?! ohh maafkan aku korang .aku takdee niat.. dan semeestinye aku selalu mungkir janji. brengseetttt kau gagah!! “kata sabahat kepada rakannye” dan aku ade sesuatu untuk korang..hehe
9
Dan aku nak bgitahu korang.aku ni bukanlah pandai.bagus sangat berenang.diving pon.cume ape yg aku harus bangga kan dalam idup aku , aku kene lakukan.untuk puas kan hati aku.walaupon lagi 2,3 empat tahun sekali pon aku maybe x dive (maybe).aku tetap bangga dengan pecapaian aku memiliki lesen scuba!!
DSC01050
gamba best
Mesti pelik.gamba aku je banyak.gamba ikan nye xde.hehe relax relax.mule mule bagi tuan punye blogger poyo dulu.miahaha,bukan senang nak dapat gamba gamba daam air mcm ni.kalau pergi lagi pon belom tentu dapat begambar dalam air lagikk. kan??ni ade gamba nemo.paling best sekali punyee gamba kot.hehe
thanks apiz d’lagoon
nemoDSC01043

Advertisements

10 Responses to “perhentian island”

  1. ko nak kertas pasir tak? aku nk taja ni tok putihkan kulit ko hak hak hak

    up lagik gambar..gmbr diatas cukup menarik. doakan aku dpt DSLR erk

  2. lar apsal kuar name mulan pulak adoiyai…

  3. sitinurgagah Says:

    miahhaha mulan

  4. ape perasaan ko gah bila nyelam kat bawah tu? ko takot tak kalo ade ikan besar kejar ko? ikan pirana ke aiks? ngehngehngeh

    tapi aku tau mesti persaan berdebor itu lebih dari xcited dpt tgk ikan berenang kan??

  5. sitinurgagah Says:

    mulan : aku takut jumpe hantu je senonye. miahah! aku xtakut ikan besar2 lalu depan aku ke ape.. ade tuh aku berenang ikan besar lalu sebelah.buat xtau je ngan aku. ade ke patut? pastu aku jumpe ikan mcm dalam filem finding nemo tuh wehh. macam macam sangat best 😉

    yup! lagi2 bile kite berenang ngan kawan2. wehh tapi aku paling takut lalu coral tuh wehh.besar nak mampuss!!! pastu ade lagi la beberape bende pelikk aku jumpe.. heeee..

  6. pic yg 1st tu cam penoh makne jer..hehe

  7. xcitednye dgr citer ko??
    ape?? ikan besar tu wat xtau je dgn ko? mybe ikan beso tu xtau yg ko ni glemer…ko maapkan lar yek kui kui kui

  8. namakudino : first pic xde makne wehhh. haha dah biase buat 😉

  9. owezz chart Says:

    kuang ajor gah..jelez guwe seyh..lesen scuba tuh..agagagaga

  10. sitinurgagah Says:

    agaggagaga 😉 kau memang patut kene jeles..;p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: