Mabul, Sabah


2Aku pergi sabah bukan suka suka. ade mission aku buat sebenarnye..dan xperlu lah aku kecoh kecoh ape mission aku tuh..5hari aku kat sana..macam macam benda baru aku belajar.. macam macam!! hihi.. mood duduk pulau memang mcm hampehh sikit sebenarnya 3
Maksud mood lain tuh. ialah,kita selalu rasa kita ‘diabaikan’ ditinggalkan’ mcm mcm benda negative!seyes..bayangkan lah,aku xtau ape terjadi dekat aku..memang aku rasa itu bukan aku..org lain pon nampak, dan kalau serius buleh betumbukla dengan satu sama lain. so mental kene kuat!memang betul brother jep kata, org org yg xbiiasa ni..kalau duduk pulau lama lama “leh betumbuk” bergaduh segale bagai..DSC01682
dalam trip photography mabul seramai 15 orang ni.aku memang gila enjoy..sesetengah memang aku dah kenal lama.ade beberape orang je aku xberape nak kenal..tp semuanya sporting gilak..semua best ..dan smpai skrg..aku harap kitorg leh keep in touch samer samer ..itu harapan aku.
z
Dalam otak aku.aku nak pergi perkampungan bajau.itu niat aku mule mulee sebab aku g mabul.aku nak tenguk kehidupan dorg. nak rasa betul ke ade lagi orang mcm ni.. dan betul !! bila aku jmpe dorg.aku happy.. aku seronok tengok dorg.. seronok tengok gelagat masing-masing.perasaan tu mcm xboleh diungkap pulak..aku xpernah geli pada sesiape.xpernah!!dorg dorg ni buat aku sayang dorg adelah.nak je bawak balik kl salah sorg..haih..kan best kalau boleh. ekkeke
mabul bah
Bila aku kat sini.banyak benda aku belajar.. belajar jangan sombong!! jangan belagak!! jangan pikir KAU INGAT KAU BAGUS sangat!!! jangan nak menyalahkan org lain!! dengki !! sebelom aku nampak kehidupan perkampungan bajau ni. aku selalu negetif!! dan skrg.. aku kene bersyukur sangat sangat dengan rezeki yang ada. dan smpai skrg baru aku paham. rezeki tuh datang dari allah s.w.t bukan manusia .. hee
DSC02101
DSC02068
Jiwa aku memang sensitif kadang kadang,aku boleh menangis bila bila masa saje kalau benda tuh buat aku tesentuh.aku x ego. aku xsuke ego tuh memakan diri aku. aku nak menjadi seseorang yg tenang.. seseorang yang xperlu ego untuk menunjukkan kasih sayang..
DSC01751DSC02064
Cuba untuk menyanyangi orang lain adelah sifat aku dari dulu smpai skrg..aku xsuke nak mencari musuh.salah faham?aku xsuke biilaa ada salah faham, mcm mule mule ade sebelom aku nak pergi sabah. dorang citer pasal pekampungan org bajau ni. mcm mcm.. smpi aku pon naik takut.tp aku xikut sangat kata kata dorang.dan kenape perlu buat citer bukan bukan untuk dapatkan cerita yg sedap?kenape?
DSC02244
photobyjaggatSnorkling kat mabul memang terbaik !! bayangkan lah baru snorkling.belom dive lagik.. so bajet untuk kali ni snorkling je.snorkling tuh pon dh memadai.tp Ombak Jangan Cakap la kan.Sampai tertanggal tanggal la fine aku disebabkan ombak besar cam haram ape ntah.ikan besar besar lalu depan mate,ikan todak,mcm mcm lagik.aku pon dh lupe..snorkling paling best dekat KAPALAI kot.bagai aku la.sebab kat situ coral,ikan banyak.jernih plakk tuh.kalau korg nak g sabah nak snorkling.aku cadangkan kat kapalai..
DSC01834DSC01902
Aku mcm Nak Pergi Lagi kat sini . Tapi tuhla. Bajet besar , Tunggu aku ade duit lebih.rezeki lebih. aku pergi..Korang macam mana pulak?Tapi aku puas hati dapat sampai kat sini. puas untuk aku tahun ni. mana la tahu tahun depan aku dapat pergi tempat lagi best, tepat lagi buat aku tesentuh? insya allah.. Aku pernah dapat kata kata makian dari pada beberape orang yang agak mementingkan diri. “kau xpayah harap la nak pergi jalan mane mane, duit pon xdee!! janganla ko nak harap kan aku.kirim salam!!” lebih kurang tuh word sial dia. smpai skrg akuu pegang. dan sampai skrg jugak aku pergi mana mana.xkecoh2 kat dia.. sebab aku tahu. mulut busuk mcm tuh , dorang xkan senang dengan aku. kan? heh..
13

Advertisements

4 Responses to “Mabul, Sabah”

  1. Ye. aku setuju dengan ko gah..kehidupan diorg buat kita terpikir balik..untungnya kehidupan kita. yang kadang2 kita rasa macam xadil tu. huhu

    Budak2 ni amat peramah kan? dgn mat saleh pun selambe jek diorg tego 😀

  2. sitinurgagah Says:

    😉 hehehehe
    peramah kalau kiter bg dorg gulak2 je.. huhu

  3. cantik sungguh tempat nih. aku arap dapat aa pegi nanti.
    btw: nice photos u got here

  4. sitinurgagah Says:

    taufeq.
    Try la pergi. best.tp baik pergi ramai2 tau..
    jimat skit..
    bot dia mahal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: