Archive for November, 2009

nak tahu takk..

Posted in Travel on November 30, 2009 by sitinurgagah All Rights Reserved.© All photos and content of this website Copyright 2006-2011 All images and photographs are property of Siti Nur Gagah

Pasal aku yg korang taktahu lagi

1. Aku tak pernah becinta : semua org bangga ade lapan ex,enam ex gf bf bla bla bla. Peduli ape la aku kan ko penah couple bepuluh2 pon. Xheran la wehh. Dan paling aku meluat bila aku keluar dengan guy yg aku kenal,atau br aku kenal.kenape ayat itu yg aku selalu dengar?kenape lelaki mcm tu?kenape perlu bangga?sebab aku senonye meluat kadang2..tolong cool sikit boleh? Ohh ya cubaan untuk rapat dengan lelaki lain tebantut sebab abang abang aku xkahwin lagi.. eeee…dorg bf aku skrg!! auchh
2. Sayang aku terhadap kawan kawan cukop kuat : dari stat sekolah sampai ke sekarang..tak kire baru kenal atau dah lama.tak kirelah kalau dia penah buat taik ngan aku.aku still sayang diorang2 sumer.takpelah dunia ni kan sekejap je.saling bantu membantula kalau nak hidup.. kan
3. Sangat sangat manja : oklah dalam tajuk kali ni aku mengaku,aku ni cukop manja.walaupon sekasar2 aku.aku manja.orang yg selalu dengan aku akan Nampak aku ni manja kadang2 macam.tenguk mata,gaya badan pon dah buleh Nampak? Haha.yang ni aku mengakuuu!!
4. Kencing malam : mak aku cakap masa aku kecik kecik sampai tadika aku tido kencing.dan smpai la skrg anak anak buah aku pon ikut gak kencing malam malam. Wahahha wahhahaha..pandai2 korg la dah besar nanty mcm mana.kawal jangan x kawal. Ahakk.
5. Tak suka ada adik : boleh tak jangan panggil saye kakak?haha xbiasa la kot.itu kadang2 kalau ade budak2 kecik aku lebih rela bahasa kan aku ni untie daripada kakak. Auchh! Xbekenan makk .!! ;p tapi aku sayang anak anak buahh aku.muahhh muah!
6. Aku takpernah ‘kehilangan’ lagi dalam keluarga aku : ohh mesti aku xdapat menerima dengan sepenuh hati keadaan mcm ni  kucing aku mati pon aku dah meraung!!!ohh kuatkan hati kuatkan hatii!!
7. Aku blaja xtinggi dan xpandai mana pon.aku suka belaja tentang kehidupan dr mentelaah buku!! Blaja jugakk kan??
8. Penakot : aku ni memang suka sangat cakap besar.tp try tenguk hantu kat depan mate.. ee seramm!! Boleh matiii wo iini macam..
9. Dan selagi aku tanye pasal korg.tu tande nye aku sayang kat korg kehh… ehe

nazierahajiyahya.

Posted in Uncategorized on November 23, 2009 by sitinurgagah All Rights Reserved.© All photos and content of this website Copyright 2006-2011 All images and photographs are property of Siti Nur Gagah

“Ketika kamu lahir, kamu menangis dan orang di sekelilingmu tersenyum. Jalanilah kehidupanmu sehingga nanti, ketika kamu mati, kamu tersenyum dan orang di sekelilingmu menangis….”

teringat……..
Setiap kali aku pergi trip dengan siapa siapa pon aku mesti akan sangat rindu lepas tu.
dan tak semestinya aku aku terus lupakan dan tak rindu pada trip trip sebelom ni.masihh rindulaa.
aku sedaya upaya nak keep in touch dengan sape sape kawan kawan aku yang baru kenal ataupon yang dah lama.
melain kan kalau kawan aku sendiri yang buat taik xnak kawan dengan aku. lerr okay je saye!!

muke aku dalam gambar diatas dah mcm oprah dah aku nenguk!!

best of mabul

Posted in Travel on November 16, 2009 by sitinurgagah All Rights Reserved.© All photos and content of this website Copyright 2006-2011 All images and photographs are property of Siti Nur Gagah

DSC_2167mabulsmabulmabulmabulsmabulDSC_1579
mabul, sabah (malaysia)
sebelom tuh aku nak becerita sikit sementara ade masa sebelom aku nak masak. aku buat photography ni sebagai hobby. memang kalau ade job masuk tu alhamduliilahhh aku buat jugak. tapi satu je aku paling benci nak buat. iaitu SHOOT POTRAITS or MODEL. (esp jesica alba atau artis) cukop xsuke la pulak. sebab skg aku tenguk besepah2 orang shoot model mcm tu.. hermm hermmm.. sorii kalau ade sape sape terasee (larikkkkkkkk) haha

4×4 outdoor (Berembun) pahang.

Posted in Travel on November 16, 2009 by sitinurgagah All Rights Reserved.© All photos and content of this website Copyright 2006-2011 All images and photographs are property of Siti Nur Gagah

25Aku pergi la trip 4×4 ni. dann makinn ramai yang join. alhamdulillah! outdoor kali ni memang mencabar dari trip sebelom ni sebab trek dia sangat boleh melemahkan urat kentut hakhak.berembun
so macam biasa janji keling.kata kul 9.30. last last kul 12 tengah malam baru begerak. okay la ni .gerak tengah tengah malam.mana laa tahu dapat jumpe pocong ke,toyol ke. hahahha! pergi 4jip, satu kembara dan yang penting kembara tu bukan aku yang naik! huahua4x4 berembun
aku malas nak becakap benyak banyak.sebelom tu meh layan kepale kepale jip sekejap! hahaa4x4 berembun
sebelom tuh nak bagitahu, 2hari kat sana aku tidur kat jip sorang sorang.diulangi sorang sorang..aku bukan xnak tido kat bawah tuh ramai ramai.pacat merayap dohh. dah laa aku lupe nak bawak seluar dalam, dan memang aku xpakai seluar dalam pon hahahhaha.^$#^#@$ dong dong.dan aku nak sangat bagitahu korg,yang sleeping bag aku bau gampang.aku lupe nak basuh.dann aku tepakse pakai juga..sejukk!! egegee
4x4 berembun4x4 berembun4x4 berembun
gambar atas ni time mandi air tejun.stoned kata jalan 5minit dah sampai.dan kali ni BETUL!haha .aku tenguk air tejun ni mule mule takut doh.seramm..tapi aku rasa aku dah busuk.masa untuk mandi tuh memang kene la kan. dan cincin aku ilang dalam air tu.gampang wehhh!!gampang!!!4x4 berembun
4x4 berembun
pastu dah mandi,makan tengahri layan 4×4 plak.memang mcm gamoang trek kau weh!tirukk aku sekejap.dah lah hujan.perhhhhhh.cuak gaklah naik.sape yg gayat xpenah naik roller coster tu silap laa kalau dah naik jip nak turun balik. hahahahttps://sitinurgagah.wordpress.com/38
-aku nak xplain banyak bende whatever yang aku buat.aku memang suke sangat aktiviti outdoor ni.dan aku xde member untuk masuk buat aktiviti macam ni.sampai laa aku kenal amin,stoned. stoned ni pulak memang kaki panjat gunung.so bila aku jumpe , stoned. dia pon kenalkan jugaklahh kawan kawan yg lain. dan muncul la dalam hidup aku. si mel, jac,nilong,tengku,din,ena,cikgu bla bla blaa.. dah lepas nye aku pergi SG.PERTAK tu. aku ade jugak hang out ngan mel,jac,ema,cikgu nak g rock climbing..dan outdoor ni aktiviti riadahh aku. aktiviti yang aku suke babi babi laa senang dari masuk PULAU ! . hohohoo..

Nak tahu ape yang aku rindu kan sangat??!

Posted in my sayangs, Uncategorized on November 11, 2009 by sitinurgagah All Rights Reserved.© All photos and content of this website Copyright 2006-2011 All images and photographs are property of Siti Nur Gagah

6931_1144066479064_1149558363_30379725_4121505_nkat atas ni ade along aku, abang ipar, abang betul, kakak ipar, kakak, anak buah. hikhik..yang lain lain mane ntah.
dan ini abang kesayangan ku lah. macam biase dia masih lagi top 1 abang yang aku sayang gile ehehe.. agak lama xjumpe dia.. ;(
nama je duduk kl masing masing. haihhh (Sedih)
teringatt….
hurrmmm kalau aku ade family aku akan spend setahun 2 atau 3 kali pergi trip,vacation untuk lebih eratkan
lagi silaturahim.tibe tibe aku fikir, kenape adik bradik darah daging sendiri tu selalu sahaja begaduh,
bila kawan kawan tanye sape lagi penting dalam hidup, mesti nak jawab ‘kawan kawan’. itu yang banyak terjadi,
dan memang tejadi pada aku.. 😦 ohh xsuke xsuke! maybe keluargaa aku agak jarang bekumpul . (sedih lagi)
kadang kadang aku mengaku setiap yg terjadi maybe salah aku.dan mungkin jugak tak terjadi ape ape
kalau diorang tak ‘sentuh hal peribadi aku’. biarkanlahhhh…

Get well soon sayang!

Posted in my sayangs on November 5, 2009 by sitinurgagah All Rights Reserved.© All photos and content of this website Copyright 2006-2011 All images and photographs are property of Siti Nur Gagah

gff
Cimun ! takmuh duduk wad lama lama sangat keh. nanty aku rindu saama kau bahh. uhukkk/jangan degil,sile makan ubat.

4×4 (outdoor) sg pertak.perak

Posted in Travel on November 3, 2009 by sitinurgagah All Rights Reserved.© All photos and content of this website Copyright 2006-2011 All images and photographs are property of Siti Nur Gagah

19waterfall! cantik tak tempat tu.memang la cantik! ni kepale hotakk aku yang nak memanjat nye.1jam! aku pikir 10minit ampeh betul abang stoned ni.dahlah aku bawak beg sendang, nak plak redah beliku2 curam ngan sungai yang derass. kaki melecet!! panasss sekejap la smpai aku dapat mandi kat sana baru sejuk skit hati aku ni.haha
28terima kasih banyak banyak untuk sape sape yang join trip 4×4 ni, amin,
stoned,mel,jac,din, dll.. kahkah tak sempat nak kenal nama waakakak wakakaka , kite jumpe next trip pulak okay!
15737_170976716028_704606028_2986162_6160177_n15737_170976726028_704606028_2986164_2818950_n15737_170976701028_704606028_2986159_4416857_n4x4-Trip_025414x4-Trip_027514x4-Trip_027714x4-Trip_0295