Archive for May, 2011

sabah #

Posted in Travel on May 21, 2011 by sitinurgagah All Rights Reserved.© All photos and content of this website Copyright 2006-2011 All images and photographs are property of Siti Nur Gagah

alhamdulillah , bercuti sambil bekerja.  sampai sampai kk je teruss cari beberapa pulauu untuk snorkling . sampai camera underwater pun lupa bawak sebab tak cukop masa. rushing sebab baru balik thailand penat pun tak habis lagi , semua nya memang tak dpt nak angkut semua. banyak jugak barang yang tak bawaak . rasa macam harung jelah. beg pun koyakk.

sampai sampai je pulauu , terjun memang tak kire sunburn ke ape ke nak tunggu job sabtu tu memang lima hari kene tunggu. ingatkan mcm nak buat keje dulu baru hitamkan badan . sekali. hitam kan badaan duluu pastu keje. memang tak semangat sebab dah hitam ,

dari kk lepak beberapa hariii terus mulakan perjalanan yang jauhh ke sandakan pula. memang harungg je jalan jalan tu memang takde highway, memang jalan dua jalan je dengan lubangg lekok lekok banyak . sapee maintain tido memang power lahh. tapi memang sape sape takkan tido punya lahh sebab views semua cunnnn walawehhh .bukan saja views yang cun anda jugak boleh kalau ade rezeki dapaat bejumpa puteri diraja di atas ni bermain lari lari anakk -.,- tengoklahh tengoklahhhhh

Advertisements

gunung kinabalu, sabah

Posted in Uncategorized on May 21, 2011 by sitinurgagah All Rights Reserved.© All photos and content of this website Copyright 2006-2011 All images and photographs are property of Siti Nur Gagah

TAKDPT PANJAT, AMIK GAMBAR PUN DAH KIRA PUAS .

so mula mula mcm hamun sikitlah, mana gunung kinabalu ni, mana ni hoiii mana ni taknampak. merungut wehh dalam kereta mcm dtg jauh jauh tade luckk nak tengok . tade semua tade . ni sebab hujan . memang hujan pun time tu. cuaca semua tak menentu.  orang mcm aku . serius nak tengok . dahlah pejalanan jauh. semua nya jauh sampai kaki naik atas cermin lah punya penat .

akhirnya jumpa jugaak . subhanallah lah besar dia memang taktahu nak cakap apa. satu hari nanti , insya allah. sampai akan saya naik puncakk tuu . amin

sandakan, sabah

Posted in Travel, Uncategorized on May 21, 2011 by sitinurgagah All Rights Reserved.© All photos and content of this website Copyright 2006-2011 All images and photographs are property of Siti Nur Gagah

live in , borneo sabah

Posted in Travel on May 13, 2011 by sitinurgagah All Rights Reserved.© All photos and content of this website Copyright 2006-2011 All images and photographs are property of Siti Nur Gagah

hari ke lima dah aku disini diborneo sabah, baru dapat on laptop . baru dapat online baru dapat relax.

Pengalaman saya berada bersama nelayan dilaut #

Posted in Travel on May 3, 2011 by sitinurgagah All Rights Reserved.© All photos and content of this website Copyright 2006-2011 All images and photographs are property of Siti Nur Gagah

konon nya mcm konfiden lah, yelah baru balik dari thailand naik kapal besar redah laut, penah naik bot masa ke mabul , pehentian semua nya konon mental kuat lah . konfident cakap. boleh ni banggg boleh ni saya boleh naikkk ni. boleh ikut ni. sebab saya kene shoot untuk nelayan sebab mereka ada pertandingan memancing sebenarnya . so saya sebagai officer terpaksa turun laut weyyy turunnnn! mula mulaa memang excited . excited sebab naik sampan join mereka mereka nii memancing sekali .tengah laut tuuu wey . Yay !

memula ingat tepi jee. skali ambik stengah jam pejalanan time tu. stengah . br check point 1, dia ada check point 12 . 12 tuu memang jauhlahh weh ombak besar . memula excited kot . serius rasa mcm memang tanak naik pantai. nak lepak sampai akhir. shoot punya shoot punyaa shoot . sekali kepala naik angin dah. pening weh. cis! tekak kembangg rasaa mcm konfem ni muntahhh weh matiii lahh ni matiii ,

bentuk rupa check point

agak dua jam jugak atas bot time tu sebagai main pusing pusing nak pergi  kat setiap nelayan| peserta . main pusing pusing . mana tak mabuk wehh *malu* . tekak rasaa lain mcm . memang nak tahan sebenarnyaa disebabkan nak cover balik wa cakap besar masa awal awal tuu ” boleh boleh saya dah biasaa bang naik bot adsjk..” cisss T_T

Gila kau tak muntah pastu? terus muntahh nasib baik muntah kat laut . nasib baik muntah air je. bukan muntah ayam seketul . tidak malu wehh kau muntahhhhh depan mamat|tuan punya bot masaa tu . hanginnn. taktahan pastuu mabuk ombak besar . bot main berhenti berhenti. jalan berhenti jalan balikk . tapi dua jam tu kira lama. sebab diorg ingat aku leh tahan sejam je haha

lepas muntah je aku kat laut. terus abang ni dapat sebijik ikan besar ni,  kau ado besaaaaaaaaaaaaaaaar ni wey!! kagum dengan semangat diorang . dan saya tak mungkin ada semangat macam tu . pengalaman baru , pengalaman yang sebenarnya memang biasa untuk org yang taksuka dan yang tak pernah join. tapi sememang nya pengalaman ni memang besar untuk saya . insya allah. lepas ni saya takkan muntah . dan saya tanak shoot pun . sebab boleh buat kita muntah * boleh?

akak yang kat atas tu adalah peserta perempuan tunggal, dia yang juara wey. gempakk ok *

ketam jugaa adalah salah satu umpan, serius takpernah tahu ketam boleh buat umpan*

kan. banyakkan pengalaman saya seorang perempuan yang saya taktahu? banyak . apa yang saya tahu tentang owner bot yang saya naik ni adalah seorang anak muda sebenarnya . yang kisah nya. dia ada keje yang bagus di petronas taksilap saya diterengganu , kerana minat dia beralih arah kepadaa bidang nelayan dan ayah dia telah membeli sebuah bot untuk dia arrange bot yang hasilnya agak lumayan . well, tak kisahlah dapat hasil banyak ke tidak . asalkan kerja yang kita buat tu kerja yang kita minat . 

handsome kan? hahakk

*owner bot yang saya naik dan cerita pungpangpungpang yg saya ceritakan dia atas adalah beliau*

tapi sayang , saya telebih dahulu muntah depan dia dengan gaya yang agak meloyakan sebenarnya T_T

Workshop #

Posted in gelak ketawa on May 3, 2011 by sitinurgagah All Rights Reserved.© All photos and content of this website Copyright 2006-2011 All images and photographs are property of Siti Nur Gagah

 crew untuk worshop| class lighting ni . terima kasih!

p/s : feedbacks .  ” saya suka class ni”

konsert pancaindera|Events

Posted in Travel on May 3, 2011 by sitinurgagah All Rights Reserved.© All photos and content of this website Copyright 2006-2011 All images and photographs are property of Siti Nur Gagah

alhamdulillah selesai sudah events di pd sabtu ahad yang lepas ,  saya sekali lagi menjadi salah seorang crew & offical photographer events tersebut .